Share

Un ghid pentru starea de bine

Ianuarie, prima luna din an, a trecut. Cu al ei “Blue Monday”, sub cerul înnorat de iarnă, parcă așteptăm cu nerăbdare ca veștile bune și energia pozitivă să vină odată cu primăvară. Oare poate să iasă ceva frumos chiar și dintr-o lume plină de restricții? Cu siguranță, dacă facem pași către dezvoltarea personală și dacă alegem să ne alocăm clipe de răsfăț, în confortul casei sau într-o locație din Comunitate. Cu alte cuvinte, dacă apăsăm butonul de reset. Iată câteva obiective realiste din care să vă inspirați la acest început de an, câteva sugestii despre modalități de a vă îmbunătăți starea de bine, mintea, corpul și sufletul.

„Vreau să îmi aloc mai mult timp pentru mine”

Reduceți stresul și creșteți nivelul de serotonină printr-o ora de cardio la @beat45, o clasă de pilates la @movementstudio sau o ședință de yoga la @FSStudio. La @CasaDeBalet, puteți participa la clase de balet pentru începători sau avansați.

După o oră de exercițiu fizic, relaxați-vă cu o terapie facială sau corporală la unul dintre saloanele din cartier. Un masaj efectuat de un profesionist poate face minuni pentru starea de spirit. Opriți-vă apoi pe Calea Dorobanți și intrați în faimoasele florării care abundă deja de flori de primăvară: @MaisonDadooAtelier, @PatchouliFlowersConceptStore sau @Floria.

Dacă nu ați ajuns într-o vacanță exotică în Asia, terapeutele de la @BuddhaSPAStudio vă așteaptă cu tratamente corporale asiatice și „un masaj ca o vacanță”.

„Vreau să aflu mai multe despre artă”

Care este colțul preferat de acasă? În cazul în care doriți să vă redecoraţi camera sau apartamentul, transformându-l într-un spațiu artistic, aparte, vă recomandăm să căutați inspirație la @KULT! sau @Quadra-Casa. Aprindeți o lumânare parfumată de la @RosaMundiPerfumery și citiți în liniște una dintre cărțile despre artă de la @CarturestiVerso

Pentru weekend, va recomandăm o vizită la @GaleriaDeArtaDorobanti, iar pentru luna martie, un curs online de design floral susținut de Ioana Uretu la @Cărți, Dulciuri și Flori. Veți dobândi cunoștințe despre flori, aranjamente și decorațiuni florale.

„Vreau să-mi lărgesc orizonturile culinare”

Cartierul Floreasca este recunoscut pentru diversitatea bucătăriilor internaționale. Va recomandăm cele mai bune tagliatelle cu trufe și hribi la @Cucinetta, creveți cu salată libaneză Fattoush de la @ChezTony, sushi combos de la @AIsushibar și binemeritatele pauze pentru a savura o “fika” la @Frudisiac: o ceașcă de cafea alături de o gustare dulce, proaspăt coaptă.

Dacă pentru suedezi, viața fără fika este de neconceput, voi cum alegeți să va bucurați de momentele libere? Cum puneți în aplicare obiectivele pentru 2021 și ce locații din Comunitate v-au atras atenția? Așteptăm recomandările voastre pe canalele noastre de social media.

Share