Poți ajunge la Calea Floreasca cu autobuzul, metroul sau tramvaiul. Mijloacele de transport in comun care au stații în apropiere sunt liniile de autobuz 135, 182, 282, magistrala M1 (statia de metrou Stefan cel Mare) si magistrala M2 (statia de metrou Aviatorilor), si linia de tramvai numarul 5.

Cartierul Floreasca, situat in nordul Bucureştiului, aproape de centrul orasului, cuprinde un labirint de străduţe inguste, cu nume de compozitori celebri: Giacomo Puccini, Bach, Chopin, Bizet, Ceaikovschi. Astazi, cartierul si-a pastrat minunatele spatii verzi, precum parcurile Floreasca, Verdi, Rahmaninov şi lacul Floreasca. Soseaua Calea Floreasca are o lungime de 4.6 km si este marginita de Șoseaua Stefan cel Mare, Șoseaua Pipera şi Aviației, zona Dorobanţi, si de bulevardul Barbu Vacarescu si cartierul Tei.

Actualul cartier Floreasca era în sec. XVI-XVII o parte din moșia domnească din jurul orașului București. In prima atestare documentară apare mentionata moşia boierilor Floreşti de pe Colentina. Aici exista un sat mare, format din trei vetre: Floreasca de Sus, de Mijloc şi de Jos. În secolul XIX, în Floreşti a continuat viaţa rurală cu mici conace de ţară, iar după terminarea primului război mondial, a inceput sa ia naştere actualul cartier Floreasca. În perioada 1913-1922, pe baza proiectului de urbanizare a arhitectului Reiner, a început construcţia imobilelor cu parter şi un etaj, cu câte 4 camere şi dependinţe, cu suprafaţa de 100 mp, înseriate câte două clădiri în aceeaşi curte, imobile care au rezistat si până astazi. In perioada comunistă au fost construite majoritatea clădirilor de 2-4 etaje din zona și au fost organizate numele străzilor. Clădirea uzinei Ford România, inaugurata in 1935, a ramas emblematica pentru miile de autovehicule produse aici. În 1957 in cartierul Floreasca existau deja cinematograf, școală, sală de sport, parcuri, spații comerciale, iar astazi cartierul este reprezentativ pentru abundenta spatiilor in care te poti relaxa.

Poți ajunge la Calea Floreasca cu autobuzul, metroul sau tramvaiul. Mijloacele de transport în comun care au stații în apropiere sunt:

Liniile de autobuz 135, 182, 282

Linia de tramvai numarul 5

magistrala M1 (statia de metrou Stefan cel Mare) si magistrala M2 (statia de metrou Aviatorilor)

Poti sa te plimbi prin cartier cu bicicleta, cu trotineta sau scooterul electric, dacă descarci una din aplicaţiile următoare:

Închiriază o bicicletă de la
I’Velo Urban

Închiriază o trotinetă
electrică prin aplicaţia Lime

Închiriază un scooter
electric prin aplicaţia
Blinkee.city