Share

Ne dorim ca viața noastră să aibă un impact, iar începutul de an ne găsește, de obicei, cu rezoluții și planuri pentru experiențe noi sau investiții în plan personal și profesional. Cum ne adaptăm, învățând din experiențele trecutului, depășind provocările anului care s-a încheiat, dificil pentru cei mai mulți dintre noi? În goana după fericirea și confortul personal, mai putem găsi resurse și energie pentru a-i ajuta pe cei de lângă noi?

În calitate de voluntari și membri fondatori ai Asociației Comunitatea Floreasca, am început anul cu dorința de a ajuta, de a fi în continuare alături de cei de lângă noi. A treia ediție a campaniei dedicată persoanelor cu nevoi speciale din cartier nu ar fi fost posibilă fără răspunsul prompt primit de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din cadrul Primăriei Sectorului 2 și Mega Image România. Am reușit să ajungem la 32 de persoane vârstnice fără posibilități materiale sau sprijin familial, cu diverse afecțiuni medicale și cu o mare parte din pensie alocată medicamentelor lunare.

 

Majoritatea celor pe care i-am întâlnit ne-au întâmpinat cu lacrimi și mulțumiri. Adesea am auzit din partea lor expresia “Bătrânețea este grea.” Pentru că, de multe ori, bătrânețea este asociată cu singurătate și cu o pensie insuficientă pentru nevoile complexe ale acestei vârste. Cea mai emoționantă întâlnire a fost, de departe, cea cu o doamnă de 70 de ani, care suferea de leucemie și afecțiuni cardiace, pe care ne-am bucurat să o putem ajuta cu un pachet cu alimente și alte produse esențiale.

Bunicii par nemuritori, sunt un cadou pe care îl primim și nu ne imaginăm că, la un moment dat, oamenii aceștia carunti și blânzi, cu mers încet și vorbe înțelepte, nu vor mai fi. Bunica mea a fost o persoană specială – oricine o întâlnea o îndrăgea, însă astăzi ea nu mai este printre noi, a plecat anul trecut. În cinstea celor care au plecat sau celor care sunt printre noi și ne inspiră, ne dorim un an în care să ne amintim de cei de vârsta lor, care sunt singuri și au nevoie de o mână de ajutor.

Care sunt perspectivele și țintele voastre pentru noul an? Să încercăm să fim vecini buni, mai atenți. Împreună putem să avem un alt fel de impact în comunitate, mai profund, mai încărcat de sens.

#till #we #meet #next #time

Share