Share

Pasiunea pentru flori transformată în business haute couture

Numele înseamnă destin? Pentru Viorica Moldovan, fondatoarea atelierului de creație florală Patchouli Flowers Concept Store, numele său a fost poate predestinat pentru a începe un business așa cum visa, în universul florilor. Am stat de vorbă cu Viorica și cu fiica sa, Anita, despre începuturile poveștii Patchouli, despre opțiunile de produse și servicii disponibile în atelier, dar și despre cum au întâmpinat provocările anului 2020.

Nu mulți oameni fac o conexiune între numele dat de părinți, în cazul dvs. Viorica, și drumul lor în viață. Când ați descoperit adevărata însemnătate a numelui?

„Părinții mei purtaseră nume impunătoare, regale, cu sonoritate în istoria lumii. Viorica nu îmi fusese până atunci sursa de inspirație în niciuna dintre activitățile mele profesionale anterioare. Deşi activasem în mai multe business-uri în trecut, cea mai mare pasiune a mea urma să apară, sau mai bine zis să înflorească, chiar din etimologia prenumelui meu.” spune Viorica Moldovan.

Ce reprezintă Patchouli Flowers Concept Store și când a luat naștere?

„Bussiness-ul a început în 2012, ca o florărie haute couture, iar crezul celor care fac parte din echipă este acela că te naști cu frumosul și îl cultivi pe parcurs. Arta creată la Patchouli are ca nucleu creativ florile, o formă de artă accesibilă și o experiență menită să înfrumusețeze și parfumeze viața.”

Care sunt inovațiile pe care le-ați adus?

„Conceptele florale s-au extins de-a lungul timpului și au pătruns în arii de manifestare senzorială rafinate. La început, buchetele erau recunoscute după panglicile personalizate în culorile logo-ului, hârtia de mătase tissue și punga neagră”, amintește fondatoarea.

„Selectăm cele mai prețioase flori, gata să fie transformate în buchete sau în aranjamente florale create în cești de porțelan fin, în vase sau jobene decorative cu design elegant, ce pot fi oferite drept cadouri inspirate, menite să decoreze căminul persoanei căreia îi sunt oferite.

În cazul în care clientul dorește, poate alege din buchetele gata pregătite din magazin, însă coerența unui buchet, pasiunea și creativitatea echipei de artizani floriști se observă cel mai bine prin Conceptul Atelier Patchouli, ce presupune crearea și personalizarea fiecărui buchet sau aranjament floral, în 5-10 minute, împreună cu echipa din magazin, conform preferintelor și bugetului personal alocat”, adaugă Viorica Moldovan.

Aveți o gamă variată de opțiuni de cadouri în magazin, dincolo de buchetele florale…

„Varietatea și diversitatea florilor din magazinele noastre au rezultat în urma unor căutari și documentari asidue, prin călătorii în diverse locuri ale lumii – Londra, New York, America Latină și în cele mai cunoscute târguri de profil din Europa (Chelsea Flower Show din Londra; Maison Objet din Paris; spoga + gafa, din Köln; târgurile anuale din Milano).

Dincolo de diversitatea de flori, avem și cești și vase de porțelan fin, parfumuri și lumânări parfumate, aduse din Anglia, vinuri italienești și o colecție de bijuterii lansată recent”, precizează Anita Moldovan. „Colecția de lumânări personalizate este creată din ingrediente 100% naturale, cu fitil, ceară și parfumuri botanice cu proprietăți vindecătoare, ce vin în serie cu un parfumant de cameră și difusser, pentru ca magia parfumată să se păstreze cât mai mult timp în locuință”, încheie ea.

Cum a fost până acum anul 2020 pentru Patchouli Flowers Concept. Cum v-ați adaptat vremurilor?

„Viața este un lung șir de surprize, iar anul 2020 a dovedit acest lucru din plin. Provocările au mobilizat echipa să fie mai creativă și mai deschisă la nou. În curând, la sugestiile mai multor clienți fideli, vom lansa o platformă prin care vom oferi servicii complete pentru evenimente, indiferent de tip, locație, buget sau complexitatea implicării. Asa cum există flori pentru toate gusturile, si noi ne adaptăm la așteptările clientului, oricât de simple ori sofisticate și extravagante ar fi. Prefer să văd lucrurile în ansamblu, să îmi menţin optimismul şi să trec peste orice provocări sau preconcepţii. Nu îmi place să fac compromisuri.”, încheie Viorica Moldovan.

Patchouli îți poate fi alături, cu flori sofisticateși cu servicii care nu lasă loc de compromis.

“Daruieste si vei primi inzecit!”

Share