Share

De unde vine numele de Rosa Mundi?

Rosa Mundi este trandafirul de mai, Rosa Damascena, un trandafir foarte prețios, folosit mai ales în parfumeria de nișă; este un nume poetic, care sugerează ceva frumos, elegant, pur și în același timp cu personalitate.

Spațiul Rosa Mundi este un joc al cuburilor geometrice monocromatice care pun în evidență foarte bine parfumurile. A fost gândit ca un spațiu de relaxare, așa cum mi-am imaginat că arată o parfumerie modernă. Etajerele sunt foarte subțiri, astfel că produsele parcă plutesc. Ne-am dorit ca parfumurile să fie starurile magazinului și să aibă ultimul cuvânt. Anul trecut, parfumeria a fost nominalizată la Romanian Design Week ca unul dintre cele mai frumos amenajate spații publice.

Când a luat naștere business-ul și cum a evoluat până în acest moment?

Business-ul a demarat în 2016, cu o singură linie de parfumuri de nișă. Am creat apoi un shop online, am prezentat la evenimente de nișă o selecție de parfumuri care au fost foarte apreciate și astfel am reușit să deschid un spațiu al meu unde să prezint parfumurile cum îmi doresc.

Astăzi avem 11 branduri care se găsesc în exclusivitate în parfumeria noastră și proiecte serioase pentru a crește business-ul. Lucrăm doar cu parfumieri de renume, iar fiecare parfum conține minimum 20 la sută extract de parfum și cele mai nobile esențe folosite în parfumeria de nișă.

Cărui public se adresează produsele Rosa Mundi?

Clienții sunt din zone foarte diferite, pentru că se regăsesc în varietatea parfumurilor selectate de mine. Sunt oameni deschiși către nou, care doresc să aibă un moment de relaxare, să călătorească cu gândul, cu spiritul. Mulți cunosc foarte bine parfumurile de nișă și sunt în căutare de acel altceva, un parfum dintr-o altă perioadă a vieții, o aromă nouă, un ingredient inedit.

Care sunt cele mai solicitate parfumuri?

Parfumul este ceva extrem de personal, intim și depinde foarte mult de sezon. Când este cald afară, oamenii își doresc parfumuri proaspete, fresh, revigorante, cu note de eucalipt, mentă, note de citrice, seara nu ezită să poarte un parfum mai opulent, însă depinde mult şi de obiceiurile de consum ale fiecăruia și de stilul de viață.

Fiecare parfum care există aici este un parfum pe care l-am testat și ales cu drag. Eu în general prefer parfumurile subtile, pudrate cu note de piele, dar depinde foarte mult de starea în care mă aflu ce parfum aleg să port.

Ce colecții noi ați lansat în 2020? 

Am lansat o colecție nouă a brand-ului Gravel din New York, creat în 1957 de Michael Knudsen, un suedez ce a emigrat în America şi a realizat primul parfum masculin din Statele Unite, numit “A Man’s Cologne”. Parfumurile create de el sunt parfumuri clasice, puternice, cu multă personalitate și foarte actuale. Lucrurile de calitate durează, în orice domeniu.

Am lansat 3 ape de parfum cu o particularitate aparte: fiecare flacon conține pietricele din râul Hudson care au rolul lor în evoluţia parfumului.

Cum alegi ce colecții să aduci în magazin?

Mi-am dorit să aduc parfumuri din universuri foarte diferite. Fiecare brand are personalitatea lui, practic am încercat să construiesc parfumeria în jurul ideii de călătorie. Am parfumuri din Burgundia, din Provence, din Australia, New York, Paris, Londra şi München. Am ales doar parfumuri pe care le-aș purta și eu, care îmi spun ceva și cred că în general clienții mei sunt oameni care au încredere în gusturile lor, în recomandările mele și pleacă mulțumiți de aici.

În shop-ul online avem toate produsele din magazin, parfumurile de corp și cele de interior, liniile de baie și corp, însă cel mai bine descoperi produsul preferat testandu-l. De exemplu, liniile pentru baie și corp de la Rose et Marius, produse 98% bio, te transpun pe frumoasele câmpuri din Provence. Magazinul este deschis zilnic, între 11:30 și 20:00, în incinta Agora Floreasca, la etajul 1.

Ce ai învățat la nivel personal din această perioada în care a trebuit să meditezi mai mult, să pui o mică pauză unui business care era în plină dezvoltare?

În lumea în care trăim astăzi lucrurile se pot schimbă foarte rapid. Forța noastră constă în puterea de adaptare la noile situații. Cred cu tărie că un antreprenor trebuie să fie nu în ultimul rând tenace. Anul acesta a fost complicat cu siguranță pentru toată lumea, pentru micii antreprenori și nu numai. Business-ul era încă tânăr, deschis de un an, așa că am încercat să ne focusam pe online. Perioada aceasta m-a făcut mai puternică, iar în momentul în care totul se va încheia, cred că vom ști să apreciem mai mult unele lucruri care ni se păreau absolut normale înainte.

Va invităm să pășiți în spațiul cu miros divin Rosa Mundi, să descoperiți fiecare colț al lumii într-o sticlă de parfum.

Share