Share

Bună Răzvan! Unde te afli acum și cum ți-ai petrecut perioada aceasta a stării de urgenţă?

Mă aflu în satul Idicel Pădure, locul de unde a pornit totul și de unde a luat numele prăvălia. E un sat din județul Mureș, din Munții Gurghiului, înconjurat de mult verde. Tot așa este și curtea din prăvălia noastră, abundă de verdeață și ne pregătim să o redeschidem în curând. Pentru mine, a fost o bucurie mare să am Idicelul, mai ales în această perioadă. M-am bucurat să vin aici, în natură, încă din martie, împreună cu familia și cu fetița mea de 2 ani și jumătate, chiar dacă suntem izolați cu totul.

Cum a pornit afacerea ta?

Mi-am întâlnit soția aici în București și m-am mutat acum 3 ani, după ce ne-am căsătorit. Îmi doream mult și ca produsele de la Idicel să își poată spună povestea acolo unde unde erau cel mai căutate. Am zis că o prăvălie ar fi cel mai bun mijloc prin care să mă întâlnesc cu oamenii și să le povestesc ce facem noi. Am căutat un an de zi și întâmplarea sau norocul a fost să găsesc o locație într-o zonă care chiar mi-a plăcut de la început. Consider că Floreasca este locul ideal pentru o prăvălie ca a noastră. Avem vecini buni, o comunitate faină de oameni, obișnuiți cu acest stil de viață și este o bucurie să fim acolo în cartier.

Ce produse găsim la Prăvălia Idicel?

Pe lângă produsele la borcan, pe care le realizăm la fabrica de la Idicel Pădure, avem cornulețe super fragede și gogoși. Cornulețele sunt de departe vedeta prăvăliei – toată lumea vine să întrebe de ele! Pe weekend avem gogoșile. Apoi urmează zacusca la ceaun și ciocolata cu prune și palincă în topul nostru de produse preferate de clienți, o atracție pentru vecini și pentru cei care ne trec pragul. Ciocolata cu sare are și ea un gust unic și interesant, și o producem la noi în laboratorul din București. Prăvălia a avut și un rol de a testa produse noi, iar ciocolata a fost un vis pe care mi l-am îndeplinit odată cu apariția prăvăliei.

Care au fost primele produse realizate de tine?

Dulceața de cireșe negre, cea mai vândută dintre sortimentele de dulcețuri, a fost primul produs. Apoi am extins sortimentele de dulcețuri și m-am apucat de zacuscă, “perla coroanei”, al cărei gust este cunoscut și iubit de multă lume. Astăzi ne-am extins oferta și avem în prăvălie și produse realizate de alţi producători români, deoarece cred că este important ca producătorii români care realizează produse bune, autentice, sănătoase și care arată bine să aibă parte de expunere. Noi suntem foarte deschiși la astfel de colaborări, și când o să redeschidem vineri, o să avem rafturile pline cu noi produse.

Cum a fost perioada aceasta? Au comandat oamenii mai mult din online, de pe site-ul vostru?

A fost o imensă surpriză și bucurie să vedem că oamenii au intrat pe site, au comandat, apoi au revenit cu noi comenzi. În felul acesta am putut să supraviețuim în această perioadă. Suntem mulțumiți de felul cum a decurs vânzarea din online și dorim să o extindem, să facem site-ul și mai mult parte din business-ul nostru. Au început să se facă deja rezervările online pentru gogoși și cornulețe, gata pentru take-away. După 2 luni de pauză, lumea era dornică să regăsescă bunătățile noastre!

Ce se întâmplă mai departe la fabrică?

La fabrică, așteptăm sezonul nou de fructe și facem teste pentru un nou sortiment de zacuscă de ghebe. Experimentăm diverse rețete, pentru a obține rezultatul final. Zilele acestea am avut foarte multă treabă, lucrăm pe două schimburi, ne-au crescut vânzările de dulcețuri, deoarece oamenii au gătit mult clătite, care merg de minune cu dulceața. Eu supraveghez lucrul și colega mea, Veronica, gestionează workflow-ul celor 10 colege care lucrează manual rețetele, fiind prezente zi de zi aici. Lucrez cu Veronica de la început, de acum 7 ani, de când am întâlnit-o la Idicel și a crezut în ideea mea.

Care vor fi măsurile de siguranță pe care le veți aplica pentru consumatori atunci când vor veni la prăvălie?

Din păcate, nu vom mai avea la degustat ciocolată. 😊 Vor intra maximum 2 oameni în prăvălie, colegii vor purta mereu măști și mănuși, iar clienții vor putea să își aștepte rândul liniștiți în curtea noastră frumoasă, care seamănă cu un mic colț de Idicel Pădure, plin de verdeață. Nu vom putea să servim afară, dar avem o buturugă lungă de cireș, pe care oamenii se pot așeza la distanță de 1,5 – 2 metri unul de celălalt.

Ai ținut legătura cu vecinii din cartier? Ei cum s-au descurcat în această perioadă?

Am ținut legătura cu vecinii de la La Baciu, care îmi sunt dragi și un model prin felul cum s-au dezvoltat în cartier, cu cei de la Rue du Pain și Dorobanți 140. M-am bucurat să văd că s-au adaptat, servind la geam, și continuând business-urile lor. Le transmit gândurile mele bune și de abia aștept să ne revedem cu bine.

Ce schimbări ai mai observat în această perioadă, în afară de creșterea vânzărilor din online?

Pentru mine a fost important faptul că oamenii și-au făcut provizii pentru a sta în casă. Produsele noastre se găsesc și în retail, la Mega Image și Carrefour, și în felul acesta, mulți oameni ne-au descoperit, încercând zacuscă și dulceață de caise de la Mega Image și toate sortimentele de dulcețuri, salată de vinete și salată de ardei capia de la Carrefour. Feedback-ul primit este foarte bun, oamenii se regăsesc, își regăsesc amintirile prin produsele noastre, deoarece ele au legătură cu viata la țară, sunt autentice și legate de ceea ce am în jurul meu. Așa a apărut ciocolata cu prune și palincă, ciocolata cu nucă prăjită sau vinul de mure. De exemplu, la dulceața de caise punem foarte puțin zahăr și se afumă la ceaun. Simți cu adevărat gustul de acasă. În plus, produsele au și ele sezonalitatea lor – primăvara se consumă zacusca și dulceața în timpul postului, zacusca şi toamna, iar ciocolata iarna. În perioada aceasta a crescut și numărul de comenzi de pe site-ul nostru www.pravaliaidicel.ro de coșuri cadou pe care clienții le-au trimis familiilor sau prietenilor.

Vă așteptăm la prăvălie să încercați produsele lui Răzvan și în următorul episod live pe pagina de Instagram a comunităţii Florească.com!

Share