Share

Mirosul de cafea prospătă străbate fiecare străduță din inima cartierului. Iar fiecare cafenea are ceva special, ce te trimite în diferite colțuri ale lumii. Așa că hai cu noi, din cafenea în cafenea, să descoperim locuri noi și să începem ziua cu o ceașcă de cafea savuroasă.


C-OFI FACTORY

La C-OFI găsești cafea de specialitate aleasă. De la cafea cu note de citrice, nuci caramelizate și cacao până la cafea cu note de pepene, piersică și scorțișoară. Tot la ei găsești și o ciocolată artizanală aparte. În plus, ei fac și livrări: https://cofi.coffee/livrari/


re.kol’ta

Rekolta, o cafenea nouă în cartier, mai exact pe Calea Floreasca 102.

Rekolta are suportul Origo Roastery, unul dintre proiectele care au contribuit semnificativ la educarea publicului local în domeniul cafelei. „Numele proiectului este declinat din concept – un spaţiu în care să concentrăm idei simple, funcţionale şi creative. Momentul recoltei este primul moment cu adevărat important în care poţi controla calitatea produsului. Este esenţial pentru gust“, spune Iani Cîju, unul dintre acţionarii Rekolta. Sursa: da.zf.ro


EMOZIA APPARTAMENTO

Ziua bună se cunoaște de dimineață, cu o cafea tare, ascultând podcastul Fain si Simplu. Mihai Morar, matinalul de la Radio Zu, a deschis cafeneaua Emozia în cartierul Floreasca, numită Emozia Appartamento. „Emozia te așteaptă acasă. În apartament. Nu e nevoie să îți anunți vizita. Ești deja de-al casei. Vii când vrei, ne găsești acolo. La Emozia Appartamento. Unde am încercat să transformăm un garaj într-un apartament, patru pereți în acasă, o dependință într-o dependență. De cafea bună și oameni faini.”, spune el.


Two Minutes

Una dintre cafenelele noastre preferate din cartier – cu design minimalist, un vibe cool și un accent occidental. Cu siguranță vei vrea să petreci mai mult de două minute aici, în compania unei cafele bune.


Kaffein Roastery

Kaffein a fost fondată în 1975 pe străzile din Marele Bazar din Istanbul. Mai tarziu, în 1991, mica prăvălie s-a transformat în fabrica de alune și cafea Fiesta din București. În prezent, pe Calea Floreasca nr.57 din București, găsești Kaffein Roastery, un concept cu o rosterie artizanală turcească de cafea, unde se prăjeşte cafeaua cel mai bine.


Acestea sunt doar câteva dintre locurile noastre preferate unde ne bem cafeaua. Vă aşteptăm şi vă invităm să le descoperiţi în #comunitateafloreasca.

Share